Personvern

Behandlingsansvarlig

Foretaket Toril Karstad Kreativ Læring er ansvarlig for behandling av personopplysninger på nettstedet fokus.no. Kontaktinformasjon finnes nederst i nettstedets cookie-erklæring.

Hvilke personopplysninger som behandles og hvorfor

Det innhentes ikke personopplysninger fra brukere av nettstedet, bortsett fra brukeres IP-adresser. Dersom brukere på eget initiativ tar kontakt, vil behandlingsansvarlig kunne se den aktuelle brukerens navn, epostadresse og/eller telefonnummer. Disse personopplysningene vil kunne bli benyttet til å svare på henvendelsen. Personopplysningene vil ikke bli utlevert til andre virksomheter. Opplysningene vil kunne bli utlevert til offentlige myndigheter dersom dette er hjemlet i lovverk.

Brukerens rett til innsyn, endringer og sletting av personopplysninger

Brukeren har rett til innsyn i hva som er registrert om vedkommende, og til å kunne korrigere eller slette opplysningene som er registrert. Brukeren har rett til å klage til Datatilsynet på behandlingen av personopplysningene.

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukerens opplevelse under navigering gjennom nettstedet. Ved første besøk på nettstedet blir brukeren informert om at ved å bruke nettstedet vil informasjonskapsler bli installert, og brukeren får spørsmål om å samtykke til dette. Ved å samtykke vil de informasjonskapslene som er kategorisert som nødvendige, lagres i brukerens nettleser, ettersom de er viktige for den grunnleggende funksjonalitet på nettstedet. Disse informasjonskapslene kan brukeren om ønskelig slette fra nettleseren i etterkant.
Nettstedet benytter også tredjeparts informasjonskapsler for å analysere og forstå hvordan brukeren benytter nettstedet. Brukeren har mulighet til å velge bort disse informasjonskapslene før samtykke til installasjon av informasjonskapsler blir gitt. Disse informasjonskapslene vil dermed bare bli lagret i nettleseren ved brukerens samtykke.
Les mer om informasjonskapsler i nettstedets cookie-erklæring.